Bugun...


İzzet Dönmez

facebook-paylas
UŞAK'IN İLÇE OLAMAYAN KÖYLERİ
Tarih: 17-02-2024 00:49:00 Güncelleme: 17-02-2024 00:49:00


Merhaba değerli Uşak Esnaf Gazetesi takipçileri. Bu makalemizde  Uşak'ın gelişmemeye yemin etmiş ilçelerini ele alacağız, Alt yapı üst yapı derken asla şehirleşme bilinciyle hareket etmeyen ve hiç bir gelişme gösteremeyen ilçelerimiz için bir kaç kelam edeceğiz.

 

Değerli dostlar İlçe seçimlerinde vatandaşlar gerçekten ilçesine hizmet edecek ve ilçelerinin çehresini değiştirecek adayları düşünüp o kişileri seçmeli. ALLAH aşkına Uşak'ın 5 ilçesine bir bakın yıllardır kaç belediye başkanı gelmiş geçmiş hepsi alt yapı yaptık, su borusu çektik , dere temizledik ıvır zıvır, yaa şu ilçelerimize yılladır gözle görülür bir değişim gören, duyan hadi onuda geçtim hisseden var mı??
Sivaslı köy
Banaz hallice
Karahallı köy
Eşme hallice
ve Ulubey ulubeylilerinde dediği gibi yıllardır ÖLÜBEY,


Ulubey demişken oradan başlayalım sevgili dostlar. Bugün gündüz vakti gidin Ulubeye yemek yiyecek lokanta yok son günlerde açıldıysa bilemem, Ulubey sözde Turizm merkezi haline gelecek fakat Ulubey'e gelecek yerli yabancı turistlerin kalacağı bir otel oteli bırakın bir pansiyon bir apart yok. Adı ilçe yabancılara sorarsanız geniş nüfuslu köy hadi belde diyelim.

 

 

Bir avrupa ülkesinde dünyanın 2. büyük kanyonu olacak düşünebiliyormusnuz o kenti veya ilçeyi ? Macera parkı cam teras şu bu yapılsada gereken ilgiyi hala göremiyor Ulubey çünkü başka meziyeti yok. Macera parkının zincirleri küflendi bile çoktan.Alış veriş yapabileceğiniz bir caddesi, yöresel ürünler bulabileceğiniz şık görünümlü bir mağaza oturup ailenizle çay içebileceğiniz bir çay bahçesi yok Ulubey'de.

 

 

Gerçi Uşak'ta da Atapark'ta bir kule altımız vardı onuda sağolsun kendi mekanı gibi Uşaklıya yasakladı muhteşem başkanımız. Neymiş gençler ders çalışacakmış, neyse o konuda konuşulacak çok şey varda gençlerimize kıyamıyorum. Yani Uşak'ta da ailecek gidebileceğiniz bir Atapark çayzade var orada da yazın yer bulabilirseniz var mı Uşak'ta başka bir çay bahçesi? Ailenizle çocuklarınızla oturup dört dörtlük bir hizmet alabileceğiniz. Ulen benimkide laf işte ara sıra böyle saflığım tutuyor adama demezler mi yaa sen önce bir Uşak'a çay bahçesi yaptır sonra Ulubeyi eleştir diye, çok özür Ulubey başkanım neydi ismi mesut pardon Veli başkanım...

 

 

Böylesine doğal güzelliği olan bir yer amacına ulaşamıyor nedense. Kimse şapkasını önüne koyup düşünmüyor, neden mi herkes belli bir derde düşmüş onun peşinde Ulubey kanyonlarına bugün günde 10.00 geçtim hadi 5000 onu da geçtim 2000 ziyaretçi gelde Ulubey'in bunu kaldırabilecek potansiyeli bile yok varın gerisini siz düşünüN. İlçenin girişinde bir pideci var yetişirseniz kalırsa orada bir pide yersiniz yoksa bakkaldan bisküvite devam. En azından yazın Ulubey daha gezilebilir kızmasın kimse yerli ve yabancı turistler için daha yaşanabilir bir hale getirilebilir.

 

 

Gelelim Sivaslı'ya ben babadan Selçiklerliyim yaa kardeşim ben doğduğumdan bu yana Sivaslıya gidip geliyorum hiç mi bir ilçenin çehresi değişmez ? Hiç mi bir ilçenin görünüşü değişmez ? şimdiye kadar gelen başkanların geçin ufak ufak yemlerini Sivaslı çilek festivali ki ona da ben ekmek arası köfte festivali diyorum bunu yapmaktan başka hiç mi bir şey kazandıramaz başkan olduğu ilçeye ? ki kaldı ki onada sanatçı getirmeseniz 250 kişi anca gelecek günlük. Hürriyet başkan sözde salça fabrikası kuracaktı kendisi ekmek üzeri salça oldu fabrikayı 5 senede açamadan.

 

 

Karahallıya ne demeli bir Clandras olmasa, bir deresi olmasa yaa kim gider bugün Karahallı'ya gezmeye tozmaya ? orayı bile adam edemediler daha, yöresel ürünler satılacak diye sözde dükkanlar yaptılar Clandrasa lakin önlerinde ziyaretçiden çok dikenli otlar var. Ondan sonra neymiş efendim Karahallıya geri dönüşü sağlayacaklarmış, Karahallı eski kalabalık nüfusuna kavuşacakmış yaaa bırakın bu işleri para verseniz durmaz Karahallıdan göç edip başka yerde yaşayanlar şu anda karahallıda. Sadece vefa olayından dolayı yazları gelip 2-3 gün kalıp akrabalarıyla kendilerini dar atıyorlar yaşadıkları şehirlere.

 

 

Eşme sanki biraz daha gelişiyor gibi oda Uşak'a uzak Manisaya biraz daha yakın olmasından sanırım ama gözle görülür yine bir şey yok Eşme'nin gelişimi güzelleşmesi adına yapılan sonra deniyor ki yaa başkan iyi adam iyide napmış ? ne gibi bir ilçe yaratmış başkanlık döneminde ? Bir festival ki festivaller artık TR nin her yerinde ilinde ilçesinde yöneticilerin kolay para kazanma yolu olmuş getir sanatcıyı 3 e kes faturayı 5 e hatta 10 a al sana gelir bende yaparım öyle festivalleri ki bunun örneklerini açıklarım da hiç sıkıntı yok. Çıkarın Kilim festivalini nesi var Eşme ilçemizin veya şöyle düşünün durduk yere gezmeye gider misiniz Eşmeye aynı zaman da Sivaslıya, Karahallıya ? 

 

 

Hah şimdi kaldınız mı Banaz'a pek çoğunuz Banaz gelişiyor diyecek Banaz mı gelişiyor ? Tam bir yolcu güzergahı olmasına rağmen Banaz'dan Otobüsle geçenler eğer daha önce Banaz hakkında bilgileri yoksa o dışarıdan görüntüsüne bakıp hangi köy burası derler diğer ilçelerimiz gibi, sanırsınız ki Hakkaride bir dağ kasabası ki ben Midyat gibi terörün hat safhada olduğu bir ilçeyi gezdim, Urfanın tüm ilçelerini Gaziantep ve Diyarbakır'ın çoğu ilçesini gezdim tarihi dokuları sebebiyle bozmamak adına geri kalmış gibi görünebilirler ama inanın Banaz, Sivaslı, Eşme, Karahallı ve Ulubey ilçelerinden daha çok yerli ve yabancı turisti ağırlayıp harika bir hizmet sunuyorlar. Diyeceksiniz ki Uşak'ta tarih yok mu ? bir çok tarihi eser var iyide ara sıra 1 tur otobüsü gelirse onlar geziyor başka tanıtımdır reklamdır şudur budur var mı ? yok ee 3 kuruşa 5 köftede yok o zaman.... Her şeyi geçtim bu ilçeler Uşaklıya tanıtamamış ki ellerinde ki değerleri tam olarak Türkiye'ye ya da dünyaya tanıtsın. Söylediğim gibi kimin umurunda ki hep zenginlerden, iş adamlarından, zenginlerden çıkarsa başkanlar kimse iplemez şehir ne olmuş, ilçe ne olmuş, köy ne olmuş. Çünki onların dünyada ki tek derdi cüzdanları diğer şeyler pek alakadar etmiyor onları. Hadi yalansa yalan deyin hep birlikte...Seçimlerden belli değil mi ? kim Ulubey in kenar mahallesinde ki garibana hizmet edicem diye milyonlar harcar ? Kim başkanlık yaptığı ilçenin fukaralarının derdini sorunu nu çözeceğim diye milyonlar harcar ? Olay rant peşinde koşmaktır ve bu amaç seçildiklerinde öyle veya böyle bir şekilde amacına ulaşır, iki iki daha dört daha ötesi yok varsa aksini iddia edece tartışırız sabaha kadar....

 

 

Arkadaşlar ben Uşak sevdalısı bir insanım gerçekten ilçelerimizin durumu beni ziyadesiyle üzüyor, yaa bir Demirci kadar yokuz, bir burnumuzun dibinde ki Kula kadar yokuz, dön sağa Organizeden sallanaşağıya bir Gediz kadar yokuz. Gediz demişken bir gidip görün Gediz pazarını, o kadar nizami düzgün ve güzel görünümlü ki bizim Uşak'ta yok Gediz'de ki gibi bir pazar yeri. Anlayış gösterirsiniz ki bu listeye Çivril, Salihli, Turgutlu, Alaşehir,Akhisar  gibi ilçeleri eklemiyorum bile hepsi neredeyse birer şehir kıvamına gelmiş. Gerçi baş neki kuyruğu ne olsun, hepsini bırakın şu Uşak otogarına bir bakın orası bile şehrimizden geçen yabancılar için Uşak hakkında bir fikir edinmelerine yeter Uşak otogarını gören Uşak'ın ilçelerini ne yapsın......

 

Saygılar Bizden Efendim...
İzzet Dönmez
izzetdonmez064@gmail.com





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI