Bugun...


İzzet Dönmez

facebook-paylas
UŞAKLININ OLANI UŞAK HALKINA VERİN
Tarih: 29-07-2023 01:19:00 Güncelleme: 29-07-2023 01:19:00


Merhaba kıymetli Uşak Esnaf Gazetesi okuyucuları yine ilimiz ile ilgili bir makalede sizlerle birlikteyiz. Aslında uzun zamandır hatta yalan değil geçen yıldan bu yana bu makaleyi yazmalı mıyım yazmasam mı diye tereddüt ettim durdum fakat son zamanlarda kime anlattıysam herkes tarafından az sonra anlatacağım konunun aslında büyük eleştirilere maruz kaldığını anladım.

 

Değerli dostlar şehrimizde malum pek ailecek oturacak yeşillik bir parkımız yok, yani koskoca Uşak'ta bir ataparkımız var, birde Valilik binasının arkasında ki çay bahçesi, heykelin oradaki çayzade ise bir açık hava kırathanesi durumunda yani kızdığım için değil ailenizle şöyle güzel masalarda güzel servis alabileceğiniz bir yer değil Heykel çayzade. Yani bir tek Atapark çayzade var orada ise oturma alanları kısıtlı artık çok fazla masa sandalye yok mesela geçen seneye göre masa sayısı çok düşük. Arkadaşlar ben tam bir Atapark müdavimiyim yani Çayzadenin kasasına ben olayım arkadaşlarım olsun ciddi katkılarda bulunan insanlarız çünkü çok seviyorum Çayzadeyi orada oturup bir fincan kahve veya bir bardak çay içmek ziyadesiyle mutlu ediyor beni şehrimizin en güzel noktalarından biri bence diyebilirim. Çayzade güzel güzel olmasına arkadaşlar fakat epey bir zamandır gözlemliyorum hemen her gittiğimizde biz baya bir masa arıyoruz önemli değil orada bir çay için beklerim ben fakat bilhassa yaz aylarında buraya gelip dönen ailelerin sayısı inanın oturanlardan fazla çocukları ile gelenler, annesini babasını getirenler, arkadaşları ile gelenler belli bir süre yer aradıktan sonra ayrılıyor  buradan ve bu benim içimi acıtıyor çünkü yok başka bir park Uşak'ta varmı ? varsa söyleyin orayada gidelim koskoca Uşak Belediyesinin aklına bir başka aile çay bahçesi açmak gelmiyor. Dörtyol kapalı bir alan sosyal tesisler ne kadar üstü açık şu bu desenizde yeşillikler içersinde oturduğunuz bir yer kadar zevk vermiyor.

 

Değerli okuyucular şimdi gelelim esas konumuza artık aklıma geldikçe inanın sinir katsayılarım artıyor yazmayayım diyorum ama artık yazmak zorundayım bu yazdıklarımız bir işe yararmı ister yarasın ister yaramasın ben elimden geldiğincce biraz sonra anlatacağım konuyu sürekli dile geiticem. Bakın bir Atakulemiz var altında çok güzel suni bir göl havuz diyemeyiz çok büyük çünkü ve sadece öğrencilere tahsis edilen ki hala anlamış  değilim harika bir yer var "KULEALTI" diye bir yer var, burası ilk önceleri iyi bir firmanın kafesi olarak açıldı ve çok gidip çay kahve içtik bu şimdiki kulealtı olan yerde. Sevgili dostlar gel gelelim burayı belediyemiz nedense Uşak halkının hizmetinden alıp öğrencilerin yani bildiğim kadarı ile 25 yaşına kadar olan kişilerin hizmetine açtı daha doğrusu onlara bağışladı, iyi de iki gözüm neden öylesine harika bir yeri Uşak halkından koparıp öğrencilere tahsis ediyosunuz ki ? yani Uşak'ta 10-15 tane ona benzer yerimiz olur tamam hadi burayı öğrencilere verelim dersiniz ama Uşak'ta belediye'ye ait insanların maddi imkanları çerçevesinde ailesiyle oturup çay kahve içebileceği bir tane daha park yok. Yazık o insanlar çayzade'ye gelip gelip geri dönüyor. Ayrıca burada öğrencilere her şeyin bedava olduğunu duydum ve inanın sevindim verin öğrenci kardeşlerimize faydalansınlar lakin başka yerlerde verin bildiğim kadarıyla gençlik merkezleri var bir yenisi daha yapılıyor fakat böylesine güzel bir yeri açın halka hem Uşak halkı gelsin hem öğrenci kardeşlerimiz gelsin zararı yok öğrencilerden yine bir ücret almayın ama Uşak halkınıda böylesine güzel bir yerden mahrum etmeyin hatta etmemelisiniz, edemezsiniz diyeceğim ama ettiniz bile.

 

Diş fakültesinin yanında ki parkı biliyorsunuz bizim öğrencilik yıllarımızın Uşak'ın ilk parkı ilk çay bahçelerinden biridir orası şimdiki maliyenin oradaki Şenbeşler parkından sonra, daha sonra bir çok park açıldı eski vali konağını orası o kadar yeşillikler içersindeydi ki içerde oturanları yeşilliklerden ağaçlardan görmeniz mümkün değildi ee nüfus arttı, Üniversite açıldı, ortalık gayet gezmeye elverişli fakat Uşak'ta ailenizle oturabileceğiniz hani derler ya küfül küfül esen bir park yok, bir çay bahçesi yok yapmıyorsunuz yapmadığınız gibi memlekette doğru düzgün yeşil alan kalmadı merkezde. Vali konağının oradaki parkı öldürdünüz inanın şarapçılar dolanıyor o parkta güpegündüz, hatta dolanmıyorlar bildiğiniz oturup içiyorlar orada, kızlar kadınlar geçemiyor parkın içinden, verdiniz o güzelim parkı'da zabıtaya artık hiç bir işe yaramayan bir yer oldu orası gidin bir gündüz gözü ile gezin o parkı kaç insan göreceksiniz ? Yapın işte orayıda güzel bir çay bahçesi tamam tam üst geçit var önünde biraz daha parkın içine doğru kaydırıp yapın oraya güzel bir aile parkı, aile çay bahçesi samimi söylüyorum herhangi bir festivalde her hangi bir sanatcıya verdiğiniz paranın yarısıyla oraya  güzel bir çay bahçesi yapılır tamam çok teferruatlı olmaz ama yine insanlar aileleri ile gelip çay, kahve ve meşrubatlarını içebilirler.Hem belediyeye de bir gelir kapısı olur, yada yapın verin işletmesini belediye denetimli olarak özel bir şahsa maksat insanlara hizmet değil mi ? Kalablık olunca orada içki içenlerde dağılır böylelikle ve herkesin gezebileceği oturabileceği bir yer haline gelir.

 

Gelelim tekrar Kulealtı'na neden öğrencilere verilmiş orası araştırıyorum neymiş öğrenciler orada sessiz sakin ders çalışıyorlarmış hadi yaa yaz günü ne öğrencisi var Uşak'ta inanın gençlerimizi teşhir etmemek amaçlı foto koymayacağım iki sevgili yada iki arkadaş orutmuşlar gölün kenarına balkona  sohbet baya koyu, içeriye bakıyorsun ALLAH'ın kulu yok ama çalışan en az 5 kişi var görsellik olayı Çayzadeye 5 basar ama kim için 2 öğrenci gelsin orada sefa sürsün diye, diğer yandan Uşaklı benim hemşehrim Çayzade de yer bulamayıp çoluğunu çocuğunu kucakladığı gibi tutsun evinin yolunu.

 

Arkadaşlar bakın öğrenciler bizim de kardeşimiz, evladımız asla onlara lafımız yok lakin böylesine güzel güzide bir yerden siz nasıl Uşak halkını mahrum bırakırsınız ? Yaz sezonunda içeride  kimsecikler yok öğrenciler tatilde neden Uşak halkı bu güzel yerden faydalanamıyor ? neden çoluk çocuğuyla, ailesiyle ne bileyim nişanlısıyla veya sevgilisiyle oturup o göl kenarında bir fincan kahve veya bir bardak çay içemiyor ? Yaa böylesine bir saçmalık olurmu memlekette park yok ailecek oturulacak çay bahçesi yok olanıda gençlere tahsis ediyosunuz, Ha biz beceremeyiz o işi diyorsanız verin kiraya ya bir cafe açılsın ya bir restoran ama Uşak halkının hizmetinde olsun.

 

Değerli okurlar geçen yazdan bu yana orayı gözlemliyorum kışın bile içerideki 20 kişiden 5 tanesi ders çalışıyorsa çalışıyor gerisi sohbet muhabbet onuda yapsınlar sıkıntı yok ama içeride Uşak halkıda olsun. Ayrıca kışında bir başka güzel orası neden camekanların arkasından yağan yağmuru izleyerek ve yahut kar yağışını izleyerek bizlerde çayımızdan bir yudum alıp oh be iyi ki Uşaklıyız demiyelim..

 

Bakın arkadaşlar bizde tebeşir tozu yuttuk, bizimde kara tahtaya yaramazlık yapanlar listesine çok ismimiz yazıldı yani bizlerde öğrenci olduk ders çalışacak öğrenci bir şekilde dersine çalışır, Üniversitemiz de bildiğim kadarıyla 2-3 katlı kütüphane var ders çalışacak öğrenci rahatlıkla oradanda faydalanır , gider sakince dersine çalışır. Bakın LGS Türkiye 2. si 2500 rakımlı bir yaylada  hem çobanlık yapıp hem dersine çalışarak bu başarıyı elde etmiş bir kardeşimiz yani demem o ki öğrenci ders çalışmak istesin yeterki şimdi eskisi gibi elektirik kesintileride olmuyor bahane üretecek bizim zamanımızda ki gibi öğrenci o dersi çalışır arkadaş bunun için Kulealtı açmaya, Kafeterya açmaya şuna buna gerek yok. Bilmem anlata bildim mi?

 

Uzun lafın kısası ben Uşaklı olarak böylesine Uşak'ın göbeğinde bir yeri geri istiyorum ve biliyorum ki tüm Uşaklılar böyle düşünüyor. Türkiye'nin hiç bir ilinde o şehrin en güzel yerindeki bir mekana o şehrin insanlarının alınmadığı bir uygulama yok.

Verin arkadaşlar Uşaklının olanı Uşaklıya....

Ders çalışacak öğrencide gitsin evinde çalışsın.....

Saygılar bizden efendim....

İzzet Dönmez

izzetdonmez064@gmail.com





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI