Bugun...


İzzet Dönmez

facebook-paylas
Bay Papyon'dan Son İddialar Partilerde ki Son Durum.
Tarih: 03-04-2023 21:25:00 Güncelleme: 03-04-2023 21:25:00


Hepimize merhabalar değerli dostlar ve sevgili Uşak Esnaf Gazetesi okuyucuları ve takipçileri. Bir özel haberimizde daha yine sizlerle birlikteyiz, bu haberimizde Uşak siyasetinden ilginizi çekeceğini düşündüğümüz bir kaç bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Bu bilgiler malum önümüzde ki seçimlerle ilgili olacak.

 

Sosyal medyadaki bu haberi yazacağımızı paylaştıktan sonra 4-5 telefon aldım tabi panik yapanlar olmuş ne bilgisi şu bu diye arayanlar veya araya adam sokup aratanlar oldu, isimler bizde saklı, lakin öyle sizin düşündüğünüz gibi bilgiler değil bunlar. Hani ben onu köşeye sıkıştırıp para koparayım, ben buna laf edip seçim önü para kazanayım veya bu haberle üzerine gidip göz korkutayım falan hesapları yok bende, zaten o tarz işlerin adamı olamadım hiç olamam da eğer bildiğim bir şey varsa ve bu halkı ilgilendiren bir olaysa bunu asla para amaçlı yazmam gazeteci olduğum için ve halkın haber alma özgürlüğüne aracı olan bir kişi olarak yazarım. Yani değerli dostlar kısacası bizde Helal Haram kavramı var, gönülsüz verilen 1 krş parada bizim gözümüz 30 yıldır hiç olmadı, olamazda, biz daha aldığımız paranın hakkını nasıl veririz ? nasıl bu parayı tam anlamı ile hak ederiz onun derdindeyiz. Seçim süreci başladı başlayalı tanıdık bir kaç isim dışında ve aracı vasıtası ile bir kaç vekil aday adayı ile çalışıyoruz buda bize yeter ne kimsenin kapısını aşındırırım, nede bu süreçte sanki Cumhurbaşkanlığına adaymış gibi bir tavır takınanların telefonunu çaldırırım bunun aksini ispat edecek varsa hodri meydan. Bunu beni yakın tanıyanların hepsi bilir, sonuçta 8-10 gün sonra esamesi okunmayacak kişilerin üzerine düşüp de ulen ben neymişim dedirtmem kimseye, şimdiye kadar çok şükür aday adaylarının parası ile geçinmedim şimdiden sonra da  ALLAH muhtaç etmesin. O yüzden değerli dostlar konumuz düşündüğünüz gibi birinin açığını ortaya çıkartmak, birinin eksiklerini yazmak veya birini köşeye sıkıştırmak değil, bu konuda herkesin içi rahat olsun İzzet Dönmez yapmaz öyle şeyler.....

 

Değerli dostlarım şimdi konumuza gelelim çokta uzatmadan edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz üzere geçtimiz haftalarda bizim Egem Tv de ki "BASIN KLÜBÜ" programız da ele aldığımız Chp Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın bir başka şehirden milletvekilliği için aday gösterileceği ve bu şehirlerin  Ankara, Antalya ve İzmir olabileceğini dile getirmiştik ve bu Uşak’ta baya gündem olmuştu. Programın ardından Uşak basınından bir kaç arkadaş daha bu durumun olabileceğini dile getirdi fakat gelin görün ki sayın vekilimiz Özkan Yalım bu söylentilere şiddetle karşı çıktı ve yaptığı bir basın açıklaması ile başka bir şehirden aday gösterilmesinin mümkün olmadığını olmayacağını söyledi. Değerli arkadaşlar bu durumu Özkan Yalım'ı yalanlamak için yazmıyorum, açıklamayı yaptığında böyle bir şey söz konusu olmamış ve hayata geçirilmemiş olabilir ama bir gazeteci olarak bu konunun ısrarla üzerine gittim, çünkü kulağa su kaçmıştı bir kere ve yaptığım araştırmalar sonucunda kesin olmamakla birlikte burada kesin olmamakla diyorum yanılma payımı hesap ederek fakat şunu söylemeliyim ki az sonra yazacaklarımın bir terslik olmazsa yüzde 80-90 gerçek olduğu ve gerçekleşeceği. Evet Chp Uşak Milletvekilimiz sayın Özkan Yalım 28. dönem milletvekili adayı olarak İzmir Karşıyaka bölgesinden yani İzmir 2. bölgeden aday olarak gösterilecek, yüzde yüz kesin olmamakla birlikte yazın bir kenara aklınızda bulunsun.

 

Değerli dostlar Sayın vekilimizin İzmir'den aday gösterilmesinin bir çok sebebi olabilir fakat yine yaptığımız araştırmaya göre Yalım ile arası açık olan Chp Uşak il teşkilatının böylesine önemli bir seçim'de parti tabanını da küstürüp oy kaybına mahal vermeden Parti tabanı tarafından çok sevilen Dr. Ali Karaoba'nın önünü açmak olduğu ve olası böyle bir durumda Chp Uşak Milletvekilliği aday sıralamasında 1. sırada Ali Karaoba'nın 2. sırada ise İsmet Akın'ın yer alacağı yine yaptığımız araştırmalar üzerine edindiğimiz bilgiler . Bu arada şunu hatırlatmam da fayda var bu bilgileri sokakta ki vatandaşlardan edinmedik tabi ki partiye gidip gelen partililerden de edinmedik bu bilgileri sözüne çok güvendiğim ve Ankara ile içli dışlı olan birinden öğrendiğimi söyleyebilirim sadece. Elçiye zeval olmaz.

 

Değerli takipçilerimiz gelelim 2. Muhalefet partisi olan İYİ Partiye geçtiğimiz günlerde haberimde de kaleme aldığım gibi İYİ partide işler gayet iyi görünüyor. Parti'de ki arkadaşlık, dostluk her zaman ön planda ve herkes bir birine destek olmak adına elinden geleni yapıyor. En azından benim edindiğim izlenimler bunlar varsa da bir sorun kol kırılıp yen içinde kalıyor ve dışarıya asla yansıtılmıyor.

 

Değerli dostlar İyi partide 6 kişilik bir aday adayı listesi var, gelelim İYİ parti ile ilgili aldığımız bilgileri size aktarmaya yine yukarıda yazdığım yüzde oranlarını tekrar ederek söylemek istiyorum kesin olmamakla birlikte İYİ Parti Uşak milletvekili aday listesinin ilk 2 sırasında yer alacak isimler belli oldu. Evet kim mi ilk 2 sırada yer alacak? İyi parti Uşak milletvekilliği aday listesinin 1. sırasında yer alan isim pek çoğunuzun tahmin ettiği gibi Muhammet Gür olacak İyi parti 28. dönem Uşak milletvekilliği adaylığının 2. sırasında yer alacak isimse Dr. Dalyan Özdemir. Değerli dostlar aslında iyi partinin 3. sırası için de bir isim söylendi ama gerçeklik yüzdesi şu an düşük olduğu için bu ismi şimdiden paylaşmayı doğru bulmuyorum.

 

Sevgili dostlar gelelim iktidar partisine Milletvekili adaylarının tahmin edilmesi en güç partilerinden Ak parti’de ise aldığımız bilgiler ışığında parti tabanının da pek sıcak bakmadığı ve genel merkezinde çok zor geçeceği tahmin edilen bir seçimde genç ve tecrübesiz adaylarla yola çıkmayacağı hemen hemen kesin gibi. Yine kesin olmayan aldığımız bilgilere göre siyasetin içinde olan ve geçtiğimiz dönemlerde Ak partiye kazandırdığı oy potansiyelleri ile öne çıkan isimlerin aday yapılacağı kulislerde konuşuluyor. Temayül yoklamalarında ve sözde yapılan anketlerde öne çıkan isimlerin pek bir şey ifade etmeyeceği ki anket kime ve neye göre yapıldı? kaç kişiye soruldu? kaç kişiden görüş alındı bununla bir bilgi henüz ortada yok sadece oranların yer aldığı anket sonuçları ortalıkta geziniyor ve buda yapılan anketin ne kadar gerçekçi olup olmadığı konusunda vatandaşların kafasında soru işaretleri yaratıyor. Neyse gelelim konumuza yani değerli dostlar Ak parti kanadında az önce söylediğim gibi kesin olmayan bilgiler dahilinde tecrübeli isimlere yer verilmesi söz konusu ve aday listelerinin şekillendiği fakat son dakikaya kadar yani Ak partinin Aday listelerini açıklayacağı 11 Nisan tarihine kadar da bazı şeylerin değişebileceği yine gelen bilgiler arasında.

 

Bu arada sayın aday adayları arkadaşlar geçtiğimiz hafta Programımda bahsettiğim gibi sizler siyasetin içinde varolduğunuz sürece Uşak Basınına her zaman işiniz düşecek. Sizleri yağmur çamur demeden ellerinde kamera ve mikrofonlarla takip edecek olanlar Uşak basın camiasında emek veren arkadaşlar. Amerikan sermayeli sosyal medya kuruluşlarını zengin edeceğinize her daim sizlerin haberini yapan yanınızda yer alan Uşak Basınına dağıtın paranızı. Sizlerin bir telefonu ile koşup gelecek olanlar onlar, TÜRKÇÜLÜK oynayıp, Türkçülükten bahsedip Amerikan menşeli dolar milyarderlerine para aktarmanız bence biraz abes kaçıyor. Oralara aktaracağınız paraları Uşak Basınına verseniz zaten Uşak’ta sizi duymayan kalmaz en azından sosyal medyada ki paylaşımlarınız altına yapılan yorumlar da edilen küfürler gibi küfürlere yer verilmez Uşak Basınında, bilmiyorum takip ediyor musunuz Sosyal medyada çıkan reklamlarınızın altında ki yorumları. Uşak’ta kafanıza yatan ki seçim size kalmış seçin 4-5 gazete, Tv veya Radyoyu onlara verin reklamınızı haberinizi, durumunuz müsaitse her gazeteci arkadaşa verin, bana vermeyin sorun yok. Uzun lafın kısası siyaset ile geçecekse hayatınız, sizlere yol arkadaşlığı yapıp hizmet sunacak, size sadece seçim zamanı değil her zaman faydalı ve yardımcı olacak kişilere yatırım yapın. Uşak küçük her zaman yüz yüze bakacaksınız. Bu arada bir net daha aktarmak istiyorum söylemeden duramazdım, Basın camiasındaki arkadaşlardan duyduğum kadarıyla sizin küçük gördüğünüz yerel basın ve mensupları öyle bir an gelir ki tepetaklak gitmenize sebep olur. Ne bir basın mensubu kaf dağında ne de siz basın mensublarına tepeden bakacak kadar büyük değilsiniz.. Kimseyi sevmek zorunda değilsiniz ama mutlaka herkesin işine emeğine saygı duymak zorundasınız…

 

Evet sevgili dostlar, kıymetli Uşak Esnaf Gazetesi okuyucu ve takipçileri dediğim gibi yukarıda yazdıklarımız kesin olmayan ama yüzde 80 ila 90 doğruluk payı olan bilgiler, elçiye zeval olmaz. Geçtiğimiz son 2-3 yılda edindiğimiz bilgiler üzerine yaptığımız haberlerde haber kaynağımızın yanılmadığını gördük, her şeyin hayırlısı olsun. Tüm partilerde ki aday adaylarımıza ve listeye girecek adaylara şimdiden başarılar. Görünen o ki seçimlere kadar bir çok makalemizde yine sizlerle birlikte olacağız. Hepiniz ALLAH’a emanet olun.

 

Saygılar bizden efendim…
İzzet Dönmez
İzzetdonmez064@gmail.com





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI