Bugun...


İzzet Dönmez

facebook-paylas
Şeytan Tatilde
Tarih: 19-02-2023 05:53:00 Güncelleme: 19-02-2023 16:23:00


Merhaba değerli dostlar ve Uşak Esnaf Gazetesi takipçileri öncelikle tüm Türkiye’mize  tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum, geçmiş olsun demekle geçecek mi bu acılar ve hüzün ? tabi ki geçmeyecek ve hep hafızalarda kalacak 70 li yıllarda olan Gediz depremi ve yakın bir tarihte olan Kocaeli depremi gibi her zaman yıllar geçse de bu acı asla silinmeyecek tüm Türkiye’nin aklından. Unutmadan bu süreçte yaşananlar, yapılanlar, yazılanlar, çizilenlerde asla unutulmayacak ve hafızalarda kalacak hep.

Ben günlerdir kalemi elime almamak için çok direndim, inanın o kadar çok tuttum ki kendimi en azından bu günlerin geçmesini bekleyeyim yazmak için dedim ama yok artık daha fazla duramayacağım.

Değerli dostlar biz çok büyük bir felaket yaşadık on binlerce insanımız öldü ve daha da bu rakamın artmasından korkuyoruz saatler ilerledikçe lakin gelin görün ki Türkiye’nin başında daha büyük tehlikeler dolanıyor, yaşadığımız zaman gün geçtikçe daha de kötüleşiyor ve inanın ben artık endişelenmeye başladım bu durumdan. 6 Şubat 2023 tarihte yerini aldı sadece deprem mi içersinde yaşadığımız toplumun ve bireylerin de nasıl bir deprem yaşadıklarını gördük bir kez daha. Siyaset adı altında durum ne olursa olsun bu topluma nasıl zarar verebiliriz bu toplumu nasıl ayrıştırabiliriz derdine girenleri maalesef bu süreç bir kez daha gösterdi bize. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda dezenformasyon yasası çıktı çoğu medya mensubu ve sosyal medya kurtları şikayetçi oldu bu durumdan inanın hiç şikayet etmedim turşu yemiyorum ki midem ekşisin, her zaman doğru ne ,haklı haksız kim gözeterek yazıyoruz veya yapıyoruz haberlerimizi bunu bizim sıkı takipçilerimiz çok iyi bilir.

 

Arkadaşlar Dünya’nın en büyük felaketlerinden birini yaşadık ülke olarak ve tek yumruk olmaya çalıştık ve oldukta bazı cahil güruh'a rağmen.Deprem yaşanmış Türkiye Milli yas ilan etmiş yaralar ne kadar çabuk sarılır, enkaz altından nasıl daha fazla canlı vatandaşımız çıkarılır onun derdine düşmüş tüm Türkiye, her ilden yardım ekipleri, AFAD ekipleri ,yardım tırları yollara düşmüş  ama bismillah ya daha ilk saatlerinde nerede bu devlet, nerede yardım kuruluşları nerede Asker, nerede yardımlar ?? diye çığırtkanlığa başladınız, neredeyse bazıları zil takıp oynayacak deprem oldu 3 ay sonrada seçim var nereden vurabilirsek puan alırız derdine düştü bazı kesimler. Depremin yaşanmasının ardından saat 00:05 gibi TV yi açtım İçişleri bakanımız ve 3 diğer bakanımız kriz merkezinde depremle ilgili bilgi alıyorlar, AFAD ekiplerini yönlendiriyorlar yani işlerinin başındalar. Devlet nerede diye soruyorsunuz devlet 99 depreminde rahatsız olmasın diye uykusundan uyandırılmadı ayrıca kardeşim saat sabahın 5 Türkiye’nin çoğu öğle saatlerinde öğrendi depremi, büyüklüğünü ve olayın rehavetini.

 

Arkadaşlar öyle bir felaketti ki bu her saniyesini her dakikasını göz yaşları içersinde izledik birer insan olarak ama şeytanlar devreye girdi daha sonra birlik beraberlik mesajları, tek yürek olma mesajları verilirken aramızda ki insan kılığında ki şeytanlar başladı nereden vurabiliriz ? nasıl vurabiliriz? bu birlik beraberliği nasıl bozup ülkede bir kaos ortamı yaratabiliriz ? diye başladılar düşünmeye. Üstelik bunları yapanların hiç bir donanımı ve bu konular hakkında bilgisi olmadan başladılar taşlamaya ortalığı hani derler ya "Bir deli bir kuyuya taş atmış , Bin akıllı çıkaramamış" diye ama nasıl çalışıyorlar önce hayatını kaybedenlerin üzerinden, sonra AFAD'ın üzerinden, ordumuzun üzerinden, sonra  Bakanların ve Devletin üzerinden, deprem bölgesinde bulunan ve para teklif ederek konuşturdukları halkın üzerinden, yapılan yardımlar ve bağışlar üzerinden ve nihayet en son yavaş yavaş dozu arttırarak dinimiz üzerinden şuursuzca, aslı astarı olmayan, şeytanın görevini üstlenerek, şeytanı sana gerek yok biz varız diye tatile göndererek kendilerine Türkiye'de yaşanan bu büyük felaketi nasıl lehimize çevirir avantaja dönüştürürüz derdine düştüler. İnsan yazmaya utanıyor o kadar saçama sapan, o kadar bilinçsizce ve bir o kadar gözleri dönmüş bir şekilde saldırdılar ki yaa bu insanlar zor durumda, bizim onlara durum kötü bile olsa moral verip destek olmamız lazım demek yerine ateşe körükle gittiler. Deprem bölgesinde ki vatandaşlarımızı nasıl umutsuzlaştırıp devlete ve hükümete karşı ayaklandırırız onun derdine düştüler.

 

Arkadaşlar eleştiri olur olacaktır da eleştiri art niyet yoksa yapıcı olur yıkıcı olmaz gerçi sizi de takan yok şiddetiniz 0.4 lerde falan ayrıca bu süreç geçer, yaralar sarılır insanlar eski yaşantılarına geri döner, acıları hafifler işte o zaman hodri meydan ne söyleyeceksiniz ne yazacaksanız yazarsınız eleştirirsiniz, eksikler varsa bunlar tabi ki dile getirilmeli, tabi ki eleştirilmeli ve daha doğrusu yapılmaya teşvik edilmeli, daha tedbirli olunması istenmeli bunlar tabi ki olmalı ama daha enkaz altında karısının sesini duyan adama vay seni de yaktılar kardeşim bak hala enkaz da karın diye yaklaşmak ta nedir, bak bu devlet evladını senden kopardı demek nedir ? Oturmuşsunuz doğalgazlı kaloriferinizin yanına almışsınız elinize sıcak kahvenizi sürekli ahkam kesiyosunuz klavye başında. Neymiş efendim ekipler zamanında orada değilmiş , neymiş zamanında müdahale edilmemiş bakın oranın coğrafyasını gidenler bilir ki bu deprem 10 tane ilimizi harap etmiş yani genel olarak batıdan yardım gidecek özel arabanıza binin bakalım hiç mola vermeden Uşak'tan, İzmir'den, Denizli'den kaç saatte varacaksınız deprem bölgesine siz bu işleri çocuk oyuncağımı sanıyorsunuz.Sizin arabanızla 15 saatte gittiğiniz yolu bir tır 24 saatte gidiyor, Kamyon 24 saatte gidiyor üstelik şu var Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş yolları da yıkık yani o yolu öyle sigara tüttüre tüttüre gitmeniz mümkün değil Ferdi Tayfur dinleyerek, trafikte ki yoğunluğu işin içine katmıyorum bile.

 

Malum kanal'da depremin 5. günü genç bir kız konuşuyor diyor ki AFAD falan hikaye enkazdan bizim Türkler hiç bir canlı çıkaramadı hep yabancı ekipler çıkardı (yorum sizin) yüzüne gözüne dizine vurur o enkazlarda CANLI BİR VATANDAŞIMIZI KURTARACAĞIZ DİYE EKSİ DERECELERDE UYKUSUZ ÇALIŞANLARIN AHI, 115 bin kişi sağ veya yaralı olarak çıkarılmış o enkazların altından kim çıkardı bu kadar insanı enkaz altından hiç mi ALLAH korkunuz yok ? tabi ki yabancı ekiplerin de çok büyük faydası oldu ama Türklerle alıp veremediğin ne yoksa sende mi 200 tl para alıp konuştun mikrofonlara

?

Gelelim Asker konusuna bir dil uzatmadığınız Ordu kalmıştı Fetöcü generaller içeriye alındığında bile bu kadar eleştirmediniz orduyu utanın insanlığınızdan. Bu ülkenin her depreminde, selinde, yangınında büyüklüğüne göre her felaketinde ilk koşan hep Mehmetçik olmuştur ne istiyorsunuz Mehmetçiğimden ? ne istiyorsunuz ordumdan ? nerenize batıyor ordu ? çok güçlendi Türk ordusu söz geçiremiyor hiç bir ülke diye zorunuza mı gidiyor yoksa ? sizi densizler sizi, siz kimsiniz benim mehmetciğime laf edecek ? edebinizle oturun oturduğunuz yerde ve besmele ile alın Mehmetciğimin adını ağzınıza alırken.

 

Evet değerli dostlar inanın yazarken bile sinir oluyor insan hani gözümüzle görmesek yapılanları, gecesini gündüzüne katıp enkaz kaldırma çalışmalarına katılanları, Askerimizin, Polisimizin o bölgede neler yaptığını bunlara inanacağız haa inananda çok hatta alkışlayanda çok gördüm atmış bacak bacak üstüne firikik gol olacak neredeyse hatun vermiş veriştirmiş maksat bir şekilde muhalif olmak, bizim köyün delikanlısı da alkış tutmuş nereye kadar görebilirim olayı diye.Paylaşanlarda nerede amacı belli gezen var sosyal medyada gururlanıyor bu kadar beğeni almışım diye, al birini vur ötekine beş para etmezler sizi.....

 

Değerli okuyanlarım, kıymetli okuyucularımız bakın bunlarla alt edemiyorlar sürekli yalanlar, iftiralar bir bir çıkartılıyor ortaya daha geçtiğimiz ay annem bana karne hediyesi et aldı diyen çocuğun hayatında hiç et yemeyen, et sevmeyen bir çocuk olduğu ve o konuşmanın kamera arkası çıktı piyasaya ve anneside diyor ki biz her hafta aynı kasaptan et alırız. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından bir mail aldım bu Dezenformasyon yasası ile ilgili bilmediğiniz o kadar çok yalanı çıkartmışlar ki ortaya inanılır gibi değil. Hiç mi ALLAH korkusu yok içlerinde bilinmez biz ALLAH'a havale edelim olsun bitsin.

 

Gelelim şimdi değerli dostlar en önemli ve en çok sinir olduğum mevzuya . Bir din düşmanlığıdır gidiyor Türkiye'de farkında mısınız bilmem ama bu depremin ardından bu iyice su üstüne çıktı. Yok sarıklılar neden yardım yapmıyormuş, yok din adamları neredeymiş , yok dindar iş adamlarından ses çıkmıyormuş yok menzili de batsın mış falan filan ya nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz gerçek müslüman şunu iyi bilir derki bir elin verdiğini diğer el görmeyecek, onların reklama ihtiyacı yok ki ulu orta bağıra bağıra reklam yapsınlar bizde şunu gönderdik diye herkesi kendiniz mi sanıyorsunuz siz ? o kadar çok ki isimsiz yardımda bulunup milyarlar bağışlayanlar, sizin övgünüze, sevginize ihtiyacı yok o insanların her zaman her konuda benim de dediğim gibi onlar da hep şunu der " ALLAH bilsin yeter" ayrıca her kurban, hac zamanı dediklerinizi sandıktan çıkardınız yine hacca gitme, kurban kesme  depremzedelere yardım et tamam okey edelimde sende yazlığına gitmeyip, her hafta kuaförüne verdiğin parayı, içki masalarında yediğin binlerce lirayı harcama bu sene depremzedelere ver, bodrum marmaris sensiz bir yaz geçirsin bu sene Çeşme yıkılmaz sensizlikten merak etme.

 

Öte yandan bunlarla da sınırlı değil dinimiz üzerinden yapılan siyaset hani diyorlar ya dini siyasete alet ediyorlar kendileri dini kötüleye kötüleye siyaset yapıyorlar şimdi kim kullanmıuş oluyor siyaset yaparken dini siz mi yoksa kınadığınız o kesim mi ? Verilen selalara laf ettiniz hatta o kadar cahilce paylaşımlar yaptınız ki neymiş efendim sela ölüler için okunurmuş toprak altında daha canlılar varmış ya nasıl bir malsınız zaten ölen hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okunuyor o selalar. Okunan selaların çekilen tekbirlerin yani ALLAHUEKBER demenin, denmesinin neresini hazmedemediniz ? nerenize battı ? İspanyollar bile araştırın bu tür felaketlerde bir can kurtardıklarında kendi ülkelerinde veya başka ülkelerde ilk olarak onlara göre Tanrı bize göre ALLAH’ın adını anarlar. Ne yapsaydık enkaz altından sağ vatandaşlarımız kurtarılınca “Hallelujah” diye mi bağırsaydık ? nesi zorunuza gidiyor tekbir getirmenin ?

 

Diyanete ettiğiniz laflar, yaptığınız paylaşımlar, Din adamları hakkında söyledikleriniz yenir yutulur cinsten değil. Bakın ateist olabilirsiniz biz gerçek Müslümanlar sizler içinde dua ediyoruz ALLAH ıslah etsin, Cehennem ateşinde yakmasın diye, 3 dakikada 40 bin kişi hayatını kaybetti , sabaha çıkacağının garantisi mi varda bu kadar kendinden emin bir şekilde kötülüyorsunuz İslam dinini ? senin zina yapmana ,senin her türlü pisliğe kucak açmana laf ediyor mu millet ? kim kime dini dayatmış, zorlamış ? illa inanacaksın diye, siz o beğenmediğiniz İslam dininin Müslümanlığın kulu kölesi olun. Ben yıllardır anlatamadım yok hoca şunu yapmış, yok imam bunu yapmış yok kuran kursunda şu olmuş ya gerçek Müslüman olan içersinde ALLAH korkusu olan biri yapabilir mi bunları neden bazı insanların yaptıklarını koskoca milyarlarca inananı olan bir dine mal ediyorsunuz. Bırakın Şeytan yapsın görevini siz şeytanın görevini üstlenmeyin 5 kuruş faydası mı var şeytanın size de ona yardımcı oluyorsunuz ? Sizin soytarılığınızla ve ayıplarınızla bu insanlar uğraşıyor mu ? siz neden insanların dini ile uğraşıyorsunuz ? hepinizi ALLAH ıslah etsin. Bence bir an önce kendinize gelin ÖLÜM ensenizde kol geziyor…..Şeytanın bile sizin yaptıklarınız attığınız iftiralar karşısında psikolojisi bozuldu, ben bile bu kadar Müslümanlığa darbe vurmaya çalışmadım helal olsun bu kişilere, demek ki gözüm arkada kalmayacak diye .

 

Bu arada objektif olarak söylüyorum bu yazdıklarım devede kulak yani belli bir kesim fakat sırf bu tür insanların belli görevleri üstlenip insanların inanışlarıyla ve inandıklarıyla uğraşması bile şimdiden bence seçim sonuçlarına fazlasıyla yansıyacak hani bu insanları dininden ne yaparsanız yapın soğutamıyorsunuz ama belli bir kesimden ve sizlerden soğuyup sırf size inat oy verecekleri partiyi belirlemelerine aşırı yardımcı oluyorsunuz.Demedi demeyin…….

 

Şunu da  hatırlatmakta fayda görüyorum kendi adıma konuşmam gerekirse her dine, her siyasi görüşe, her görüş ve düşünceye saygım sonsuz, yeter ki dinime dokunmayın.....

 

Saygılar Bizden Efendim

İzzet Dönmez

İzzetdonmez064@gmail.com

 




FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI